Feiten over Social Media

In dit artikel wordt elke week een feit over Social Media toegevoegd.

Feit 1:

Wist je dat dat de beste tijd om iets te posten op een woensdag is!
Iets op Facebook posten, dan kan je dit het beste tussen 13:00 uur en 16:00 uur op woensdag doen. Ook op donderdagen en vrijdagen tussen 15:00 uur een 16:00 uur en zaterdagen en zondagen tussen 12:00 uur en 13:00 uur zijn ook de beste momenten om iets te posten op Facebook.

Op Twitter kan je het beste iets posten tussen 12:00 uur en 15:00 uur van maandag t/m vrijdag. Op woensdag tussen 17:00 en 18:00 is tevens een goed moment.
Als je iets op LinkedIn wilt posten dan kun je dit het beste doen op dinsdag, woensdag en donderdag. Tussen 7:30 uur en 8:30, om 12:00 uur en tussen 17:00 uur en 18:00 uur zijn de beste momenten om iets te posten. Ook op dinsdag tussen 10:00 uur en 11:00 is een goed moment om iets te posten.

Let dus goed op wanneer je wilt posten!

Feit 2:

Wist je dat Facebook de grootste invloed, van alle Social Media, heeft op het koopgedrag. Maar liefst 31% wordt beïnvloed door Facebook. YouTube en LinkedIn zijn een goede tweede met beide 27%. Google+ sluit de top 3 af met 20%.

Feit 3:

Wist je dat Facebook de hoogste rentabiliteit heeft van alle Social Media?
Met maar liefst 95,8% gaan zij aan kop. De Social Media zoals Twitter en Instagram maken de top 3 compleet met een percentage van 63,5% voor Twitter en een percentage 40,1% voor Instagram.

Feit 4:

Wist je dat het Rode plein in Moskou een van de populairste plaatsen op de wereld is volgens Instagram? Ook zijn de Eiffeltoren in Parijs, de Tower Bridge in Londen, het Times Square in New York en het Dodger Stadium in Los Angeles zeer populair.

Feit 5:

Wist je dat Instagram niet aan kop loopt als het gaat om welk kanaal de meeste foto’s per seconde post? Snapchat neemt hierin de leiding met ruim 8700 foto’s per seconde. Facebook heeft ruim 4.500 foto’s per seconde.

Feit 6:
Wist je dat Google maar liefst meer dan 8 miljoen kilometer aan wegen heeft gefotografeerd voor Google Maps Street View?

Reacties zijn gesloten.